7 dolog, amit nem tudtál a bambusz fogkeféről

Horváth Gréti

Horváth Gréti

7 dolog a bambusz fogkeféről

Éljen a bűntudatmentes és környezetbarát fogmosás! Több szempontból is. A bambusz fogkefe segítségével egy olyan természetes anyagból készült higiéniai termékkel tehetsz nap, mint nap az egészségedért, amit legszívesebben már minden fürdőszoba kötelező kellékévé tennék.

Távol álljon tőlem, hogy bűntudatot keltsek benned, de mégsem mehetek el amellett a tény mellett, hogy a műanyag fogkefe azon túl, hogy végtelen időkig (értsd: 500-1000 évig) szennyezi a természetet, gyártása sem esik bele a környezetkímélő kategóriába. És akkor a műanyag fogkefe műanyag csomagolását még nem is vettem figyelembe.

Tedd meg az első lépést a környezettudatos élet felé!

Ebben a cikkben összegyűjtöttem Neked 7 dolgot a bambusz fogkeféről, aminek a segítségével egyszerűen vághatsz bele a környezettudatos életmód kialakításába!

Kapcsolódó cikk: A bambusz fogkefe – A-től Z-ig

A bambuszból készült vegán fogkefe

Sem a bambusz termesztésénél, sem a gyártásánál, sem a csomagolásánál nem tesztelünk állatokon, ezért akkor is lelkiismeretfurdalás nélkül használhatod, ha vegán, vegetáriánus vagy vegyes étrendet, életmódot követsz.

Moso bambuszból készül, amit a pandák nem esznek meg

A bambusz fogkefe nemcsak környezet, de pandabarát is! Ha eddig Te is azt gondoltad, hogy a bambusz termékek vásárlásával a pandák élőhelyét és fő táplálékát veszed el és csak ez tartott vissza a váltástól, akkor most megnyugodhatsz, mert nem így van. 

A fogkeféket moso bambuszból faragjuk ki, amit a pandák jó messze elkerülnek.

Abban a 42 fajtában, amit ezek a mókás jószágok megesznek, a moso bambusz bizony nincs benne.

Érdekesség: Tudtad, hogy a pandák naponta 12-38 kg levelet, hajtásokat és szárakat rágcsálnak el?

bambusz vegán fogkefe

A bambusz fogkefe ugyanúgy tisztít, mint a műanyag

Csak éppen használatával kevésbé terheled és szennyezed a környezetet, mint a hagyományos műanyag fogkefével.

Ha a fogmosási technikád olyan, amilyennek a fogorvosok szerint lennie kell – tehát pl. körkörös mozdulatokkal, 3-4 percen át mosod a fogad -, akkor a bambusz fogkefe éppolyan hatékonyan tisztít, mint a hagyományos.

A sörték hullámos kialakítása is adott, hogy a gyerekek számára is egyszerű legyen a fogak tisztán tartása.

Könnyű megszokni, nem sérti fel a szájat

Jogosan aggódhatsz amiatt, hogy a bambusz, kevésbé csúszós anyaga miatt majd felsérti a szádat vagy nehezen tudod megszokni. 

Hadd cáfoljak erre rá!

Mindig végig szoktam olvasni a korábbi vásárlók véleményeit az oldalunkon – ha Te is írtál már, akkor nagyon köszönjük, hogy segítetted a munkánkat – és a legtöbb esetben ilyen, és ehhez hasonló visszajelzéseket kapunk. 

Ne aggódj, csak egy párat szeretnék megosztani, hogy ne kelljen keresgélned az oldalon. ☺ 

„Nagyon jó kis fogkefe. Semmi extra de amit kell tudnia azt tudja. A sörtéje jó, nem hullik, rendesen tisztít, de nem durva, a közepes sörte tetszik.”

„Néhány hete vettük használatba a fogkeféket, és nagyon elégedettek vagyunk vele.

Próbáltunk már korábban többféle puha fa és bambusz kefét, de vagy nem volt elég puha a sörtéjük, vagy a rossz kialakítása miatt felsértette a szánk belsejét.

Eddig a Hydrophil volt csak nagyjából megfelelő, de a ti keféitek még szimpatikusabbak, mert nincs rajtuk plusz festék, kisebb a fejük és mégis ergonómikusak.”

„Csodálatos csomagolásban érkeztek meg a megrendelt fogkefék. Imádom az érzést minden fogmosás alkalmával, hogy tudom, ezzel a kis változtatással is már tettem a környezetért. Mindenkinek szívből ajánlani fogom a termékeid, kedves Gréti! Egyébként nagyon szépek és hatékonyak a fogkefék.”

A vegán fogkefét mi is használjuk a családban és saját tapasztalat alapján mondhatom, hogy bár egy pár nap kell, mire megszokod, de ez teljesen normális, hiszen mégiscsak egy másfajta anyaggal találkozol. Épp olyan érzés lehet, mint amikor gyerekkorunkban elkezdünk fogat mosni. ☺

moso bambusz fogkefe
Natúr Bambusz fogkefe

Tartós és strapabíró

A bambusz fogkefét ugyanolyan időközönként kell cserélned, mint a hagyományos műanyagot. Mivel a sörtéje BPA-mentes, Nylon-6 prémium minőségű műanyagból készül, 8-12 hetente ezt is érdemes lecserélned.

Erre egyrészt az elhasználódás ad nyomós okot, hiszen a sörték ennyi idő után már össze-vissza állnak, másrészt higiéniai megfontolásokból is megéri beszerezned egy új darabot.

Ha azonban egy természetes alapanyagból készült alternatívát választasz, akkor azzal a saját egészségednek és a Földnek is jót teszel.

A bambusz fogkefe nyele biológiailag lebomló

Ha a feltételek adottak, tehát komposztálásra alkalmas a környezet, akkor teljesen lebomlik, méghozzá 4-6 hónap alatt. 

Ha kipróbálnád, milyen komposztálni a fogkeféket vagy az otthoni zöld hulladékot, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket is! >> Komposztálás lakásban, egyszerűen

Újrahasznosított dobozban érkezik

A tökéletesség a részletekben rejlik. A bambusz fogkefe nemcsak vegán, de 100%-ban zöld, lebomló és újrahasznosítható csomagolásban érkezik. Ezen kívül a termékeket fagyapottal védjük, és a csomagot papír alapú ragasztóval zárjuk le.

A dobozt később Te is felhasználhatod, aminek csak a kreativitásod szab határt.

Dönts Te is a zöld alternatívák és a környezetbarát fogmosás mellett! Használj Natúr Bambusz fogkefét és segíts Nekünk egy szebb és biztonságosabb hellyé tenni a Földet!

Horváth Gréti

Horváth Gréti

Hasonló cikkek

Zöld iskolakezdés tippek
Horváth Gréti

Zöld iskolakezdés – Lehetséges?

Műanyag tollak és könyvborítók, hegyezők és vonalzók, felesleges színes papírcetlik és üresen maradt, kihasználatlan füzetek. Neked is ismerős a látvány a szeptemberi tanév kezdetekor? Ha

Műanyag zacskó helyett
Horváth Gréti

Mit használj műanyag zacskó helyett?

A Műanyagmentes Július kihívás lényege, hogy felhívja a figyelmet az egyszerhasználatos műanyagokra és azok értelmetlen használatára. A műanyag zacskó pedig az egyik legszennyezőbb dolog a

hogyan hasznosítsd újra a bambusz fogkefér
Horváth Gréti

Hogyan hasznosítsd újra a bambusz fogkefét?

Elhasználódott a fogkeféd és szeretnéd végre kipróbálni a lebomló és komposztálható tulajdonságát? Szerencsére ennek akár már ma nekiállhatsz, hiszen a bambusz fogkefe újrahasznosítása nagyon egyszerű